התבלין שבארוחה |
||||||
סמלי החג הנפוצים הם תפוח בדבש, אכילת ראש דג, תנובת הרימון אך בעדה החרדית מוכרים סמלים שונים לחג: עלי סלק או תרד-שיסתלקו אויבנו; תמר מיובש או טרי- שייתמו אויבינו, מאכלי כרישה- שיכרתו אויבנו. החלטנו להעניק תיבול מיוחד למנהגי החג שיוספי טעמים, צבעים, ריחות ובריאות לארוחה המסורתית. מנהג אכילת תפוח בדבש- זה הזמן לחדש את המנהג המסורתי והכניס בריאות וטעמים חדשים למנהג זה. הוספת כפית קצח כתוש לשליש כוס דבש תיצור לנו דבש משודרג ובריא מכיוון שנוכל להרוויח את סגולות הקצח- שומר על הלב, מסייע לנשימה ועיכול, מגביר ריכוז וזיכרון ומטפל ברמות סוכר גבוהות בדם. ראש דג- חיוני בשולחן החג מהיותו סמל ל"ראש" אלו ראשי תיבות של "לעשות רצון אבינו שבשמים". את הדג ניתן לעשות מתוק כמנהג אשכנז או מתובל. 2 המלצות מרכזיות לגבי הדג: ממליצים להוסיף לדגים בחג ובכל השנה שלאחריו את תבלין הסומק. סומק הוא תבלין חום/אדמדם, לפני הטחינה שלו הוא ניראה כמו אשכול ענבים קטנים, פירותיו מופיעים בראש השנה ושמו בעברית אוג הבורסקאים. שמו הערבי סומק בא מהמילה סמאק שזה דגים בערבית ואכן הוא תבלין הדגים והבשר, מוסיף להם טעם וריח אך וגם בעל יכולת לרכך את הבשר. בנוסף ממליצים לשינוי ורענון טעם הדג המסורתי להכין דג מתובל עם פפריקה מעושנת, הטעם הייחודי של הפפריקה המתקבל לאחר תהליך העישון, הצבע העז מוסיף לדג או לחריימה ערך בריאותי. הפפריקה עשירה בויטמין C2! כפיות פפריקה ביום מעניקות את רמת הויטמין C הרצויה למשפחה שלמה!! הרימון- הוא אחד מסמלי החג המרכזיים, ומעניק המון בריאות ושפע, נמליץ לשתות כוס מיץ רימונים סחוט טרי הנסחט במקום. נוגדי החמצון ברימון מונעים גם חמצון ושקיעה של כולסטרול בדפנות כלי הדם ונמצאים בעיקר במחיצות הפנימיות של הרימון ולכן חשוב מאוד למחוץ אותן יחד עם הגרעינים, לאחר שנגמרת עונת הרימונים עיברו לכוס יין יבש אחת ליום (טוב, שתיים....) גם ביין האדום נמצאים נוגדי חמצון השומרים מטרשת. המלצתינו המיוחדת לחג היא למעשה לשלב את יין הרימונים בתבשילי הבשר או הבקר. עוף ברימונים מצרכים: הפחמימות של ראש השנה- את תפוחי האדמה/ האורז/ הקינואה אנו ממליצים לתבל בכל דרך אפשרית וישנן אין סוף ואריאציות לשילובים אשר יעניקו מגוון טעמים מיוחדים ועזר למערכת הגוף לעכל את הארוחה: עשבי תיבול, כורכום, כמון, זרעי כוסברה, זרעי קימל, תערובת חוויא'ג למרק וזאת כדי ליהנות מיכולתם להרפות את השריר החלק בדופן המעי ולהפיג גזים וכאבי בטן. בצלצלים ממולאים מתקתקים ברוטב רימונים מצרכים: אופן הכנה: קולפים בצלים וחורצים בהם חתך עד חצי. מבשלים את הבצלים עם מים ומלח למשך 15-20 דק'. חריף זה לא רק מרור וחזרת- לא רק בראש השנה גם בכל השנה מומלץ מאוד לאכול חריף על בסיס קבוע, את החריפות ניתן להשיג ע"י הוספת פפריקה חריפה למאכלים ו/או תערובות המכילות חריפות כמו סחוג, עריסה, פלפל צ'ומה ועוד. מה הרווחנו? תמיכה במערכת החיסון, תמיכה במערכת העצבים, תמיכה בכלי הדם שיפור העיכול ושמירה מתמדת על תאי הריר שנמצאים במעי. בניגוד למה שמקובל חריפות תסייע בסופו של דבר לכיבי עיכול (אולקוס) למרות שבהתחלה צריך לצרוך מעט ולסבול מעט כאבים עד שצמיחת תאי הריר תתחדש והכיב יחזור לאיתנו. חריף זה בריא!! מתכון לסחוג יבש: 300 גר' זרעי כוסברה נכתב ע"י אבי ציטרשפילר |
||||||
|
||||||
|
|