חג חנוכה קרב ובא..

 

לעומת נס כד השמן שהספיק לשמונה ימים, היום הנס יהיה מאכל ללא שמן.

 

 אז איפה השמן נמצא?

הוא מצוי כמעט בכל מקום:

בבשר, בעוף, בדג, בלחם , בגבינות, בפירות , בטחינה, באגוזים ועוד.

 

אם כך מה מקורות השמן המומלצים וממה רצוי להימנע?

מקורות שמן מומלצים :

טחינה, זיתים , אבוקדו, דגים, אגוזים, שקדים, שמן זית, שמן קנולה, גבינות רזות, בשר רזה. 

 וממה מומלץ להימנע:

מבשרים מעובדים דוגמת נקניקיות וקבב, מטוגנים, דברי מאפה דוגמת קרואסונים, ג'חנון ומלוואח , 

להסיר את העור של העוף ,להימנע מגבינות שמנות, חמאה ומרגרינה.

 עם זאת, נקודה למחשבה:

אם נזמין במסעדה "סלט בריאות" ונבזוק עליו שמן זית, כף טחינה, נערבב זרעי פשתן טחונים, נוסיף מעט אגוזים ואולי נמרח גם חמאה על הלחם המוגש בצד הסלט,

נקבל סלט ירקות עם שמן , שמן , שמן ועוד שמן! 

 

ומה עם סופגניות וטיגונן בשמן?

סופגנייה המטוגנת בשמן עמוק סופגת לתוכה פחות שמן מאשר טיגון רגיל כמו טיגון לביבות.

 

ולסיום שלא תגידו שלא ידעתם:

הכינוי: "ללא כולסטרול" הכתוב על גבי השמנים הצמחיים השונים

מציין העדר החומר במוצר מזון שמטבעו אינו מכיל את הרכיב!

 

ענבל דרוקר - תזונאית הבית של מרכז הספורט באוניברסיטת ת"א - B.Scומאמנת כושר.

פרטים נוספים באתר: inbaldruker.co.il

מייל  inbaldru@gmail.com

חדר כושר
חדר כושר
משרד המנויים
משרד המנויים
ספא
ספא
צור קשר
צור קשר
בריכות שחיה
בריכות שחיה
סטודיו פילאטיס
סטודיו פילאטיס
מערכת החוגים
מערכת החוגים
תרבות ופנאי
תרבות ופנאי
טיפ בריא
סטודנטים
עבור לתוכן העמוד