banner

10 טיפים לחזרה לשגרת אימונים

על ידי פבל קולוסובסקי

החגים נגמרו ועימם התירוצים… אין ברירה חייבים לחזור לאימונים בחדר הכושר.
חזרה למשטר או לשגרת אימונים לאחר הפסקה אינה משימה קלה, והיא אף עלולה לגרום לפציעות אם אינה מבוצעת כראוי.

אז איך עושים את זה נכון?

  1. מורכב זה איכותי
    שימו פחות דגש על כמות התרגילים ויותר על איכות התרגילים. בצעו תרגילים מורכבים, אלה המערבים כמה שיותר מפרקים ושרירים בתרגיל אחד (סקווט לדוגמה) במקום תרגילים פשוטים המערבים מפרק אחד או קבוצת שרירים אחת. כך תחזירו ל”כשירות מבצעית” כמה שיותר שרירים ותמנעו פציעות.
  2. תתחדשו
    רוצים לראות ולהרגיש תוצאות? החליפו את תוכנית האימונים הקיימת. הגוף שלנו סתגלן והופך ל”עצלן” לאחר שהתאמנתם זמן רב על-פי אותה תוכנית אימונים. עם הזמן, השרירים מתרגלים לביצוע החוזר ונשנה, וכך אנחנו עוברים להילוך אוטומט ומשקיעים פחות אנרגיה וכוח, וגם רואים פחות תוצאות. החליפו תרגילים, לא תשתעממו – וגם גופכם לא.
  3. שילוב זה חשוב
    צאו מהקופסה, משבלונת החלוקה לאימון אירובי ולאימון אנ-אירובי בנפרד. שלבו באימון פעילות אירובית עם פעילות אנ-אירובית (המכונה גם אימון “כוח”). השילוב יהפוך את האימון לאפקטיבי ומהנה יותר. דוגמה טובה לאימון משולב הוא אימון מחזורי.
  4. גיוון מכניס צבע לאימון
    גוונו, החליפו מכשירים ו/או תרגילים. עיברו תרגיל או החליפו מכשיר כל 5 דקות. לדוגמה: מסלול ריצה 5-10 דק’, אופניים 5-10 דק’, מכשיר חתירה 5-10 דק’, מכשיר סקי 5-10 דק’ וכו’.
  5. Less is More
    אין לכם זמן / רצון / כוח ? בצעו תרגילים קצרים, מעט סטים. כאשר אתם קצרים בזמן , או שהגעתם לאימון “בלי חשק” או דרייב, אל תוותרו! הכי חשוב להניע את הגוף, כל מה שתבצעו עדיף מחוסר-תנועה.
  6. בשביל זה יש חברים
    קשה יותר להתמודד עם כשלי הרצון לבד. התאמנו בקבוצה או עם פרטנר, הצטרפו לחוג או לסקציה. הם ידרבנו אתכם ברגעים קשים.
  7. מה זה פונקציונאלי?
    נסו גם שיטות חדשות ולא-שגרתיות של אימון, דוגמת קרוספיט, קטלבל, TRX ואחרות.
    הן תהפוכנה את האימון שלכם לאפקטיבי, מעניין יותר, תאתגרו את הגוף בדרכים חדשות והוא יגיד לכם תודה.
  8. מקצוענים
    מתלבטים? על תוותרו על פנייה למקצוענים. מאמנים ואנשי-מקצוע מתמחים יוכלו לתת לכם תשובה מספקת ולבנות תוכנית אימון “תפורה” בדיוק עבורכם שתתאים לאורח החיים שלכם ותמנע לפציעות.
  9. נהלו יומן
    חשוב לנהל יומן אימונים. כך תוכלו לעקוב אחר התקדמותכם בכוח, ברמת סבולת לב-ריאה, במשקל הגוף, בשינויים באחוזי השומן ובהיקפים ועוד.
  10. תקשיבו לגוף
    וטיפ אחרון, אולי החשוב מכולם תקשיבו לגוף! הקפידו על ביצוע נכון ומדויק של תרגילים, תרגלו עבודה איטית, בטווח תנועה מלא ובמשקל המתאים, תוך הקשבה ומודעות מלאה לגוף, מה נוח ונכון לו. התוצאות יהיו טובות יותר, תהנו יותר מן האימון ותמנעו פציעה.
    מנויים יקרים,
    שמי פבל קולוסובסקי ואני מנהל את חדר הכושר במרכז הספורט באוניברסיטת ת”א.
    ברצוני לחלוק עימכם את הידע אשר רכשתי במהלך השנים בנושא אימון יעיל, בריא ופונקציונאלי, בחדר כושר. מעת לעת אפרסם עבורכם בניוזלטר ובדף הפייסבוק של מרכז הספורט מידע אודות ביצוע נכון ויעיל של תרגילים שונים, אשר מניסיוני המקצועי, יכולים לשפר את בריאותו ואיכות חייו של כל אדם.
צריכים תמיד להיות בהיכון? הרשמו לניוזלטר של המרכז

כל הטיפים, כל האירועים, כל הכתבות, כל מה שקורה במרכז, חוגים, פעילויות ועוד

    אני רוצה להגיע ליום ניסיון

      עלות יום ניסיון 100 ₪ - תוחזר ברכישת מנוי

      page loader
      נגישות