banner

7 טעויות בעת הורדת אחוזי שומן

על ידי פבל קולוסובסקי

דיאטה היא לא רק תכנון ושינוי הרגלי אכילה, אלא גם תכנון של פעילות גופנית מסודרת. אם קיימת טעות קטנה בתכנון הדיאטה, יש סיכוי שבנוסף לאחוזי השומן ירדו גם השרירים. לכן, כל הליך של תזונה בריאה צריך להיות מכוון גם לשמירת מסת השריר.

ריכזנו כמה שגיאות אופייניות המובילות לתוצאות לא רצויות:
1. קצב הגבלת קלוריות- אין צורך למהר להגביל את כמות הקולוריות באופן דרמטי אלא לעשות זאת בהדרגה.
2. הורדת פחמימות- חשוב לזכור שדווקא הפחמימות יכולות לשמור על מסת השריר, אפילו בהעדר אימון ולכן לא מומלץ לוותר עליהן לחלוטין.
3. אימון אירובי על בטן ריקה- למרות שבעת אימון כזה תוציאו לא מעט כוח ואנרגיה, האימון עצמו לא יהיה נעים במיוחד. מומלץ לעשות אימון אירובי כאשר האוכל כבר התעכל והרגשת הרעב עדיין לא הופיעה.
4. אימון אירובי במאמץ בינוני- אימון מסוג זה לא יעיל במיוחד כי הוא מכניס את הגוף להסתגלות מהירה יותר, ובכך גורם לו לשרוף פחות באותו פרק זמן. לכן, ועדיף לעשות אימון במאמץ גבוה אך בפחות זמן, כ- 15 דקות.
5. מקסימום חזרות עם משקל נמוך- סוג אימון כזה מסמן לגוף שלא נדרשת הרבה מסת שריר ולכן הגוף יתחיל לפרק את מסת השריר הלא נדרשת.
6. תרגילים מיותרים- רצוי שלא לסבך את תכנית האימונים. עדיף להתמקד בתרגילי כוח בסיסיים הנדרשים כדי לשמור על מסת השריר.
7. אימון אירובי לפני שינה- יעילות של אימון כזה עלולה להיות פחותה, שכן יהיה קשה יותר להירדם אחרי האימון. תוצאה מכך לא יישאר מספיק זמן למנוחה.

חשוב לזכור, איזון והתאמה מביאים להצלחה הרצויה! מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום לפחות פעם בחודש על מנת לעשות בקרה על איזון בין אימונים לתזונה נכונה.

צריכים תמיד להיות בהיכון? הרשמו לניוזלטר של המרכז

כל הטיפים, כל האירועים, כל הכתבות, כל מה שקורה במרכז, חוגים, פעילויות ועוד

    אני רוצה להגיע ליום ניסיון

      עלות יום ניסיון 100 ₪ - תוחזר ברכישת מנוי

      page loader
      נגישות