כמובן שאם תחליטו לאכול שש פעמים ביום סופלה שוקולד עם גלידה וקצפת, כנראה שלא תתרחש ירידה במשקל, ואולי אף תעודדו סיכון לסוכרת ועוד מספר מחלות ובעיות לא נעימות.
אבל כן, בחוץ חם, החשק למתוק עולה ואתם ממש רוצים לאכול גלידה. אז מתי הכי נכון לשלב אותה בתפריט?
נתחיל עם הזמן הכי פחות טוב לשילוב גלידה בתפריט – בוקר או לילה/לפני השינה. כן ניתן לשלב גלידה במהלך היום, למשל במקום ארוחת ביניים בשעות אחר הצהריים, בהתאם לצריכת הקלוריות היומית המומלצת עבורכם (תוכלו להיעזר בנתונים הקלוריים בהמשך הכתבה)
במסגרת הגישה “אפשר הכל רק במידה”, ולרגל הקיץ שפוקד אותנו (ולמען האמת, לאחר שקיבלתי עוד ועוד שאלות לגבי גלידה), החלטתי ללקט אינפורמציה על הערך הקלורי של הגלידה, והנה היא כאן, בשבילכם:
ב100 ג’ גלידה (יכול להיות 1-2 כדורים בגלידריה, תלוי בגודל הכדור המקומי): 150-250 קק”ל.
בכדור גלידה עם קינדר או תוספות אחרות (אוריאו וכדומה): תוספת של עד 100 קק”ל לערך המקורי.
בגביע גלידה (הוופל עצמו): כ-70 קק”ל.
גלידה אמריקאית (בגביע קטן): כ-140 קק”ל.
בגלידות היוגורט והפרוזן אין הרבה קק”ל:
בערך 90 קק”ל בכוס גלידת יוגורט, וקוביית פרוזן יוגורט ממנה מכינים את הגלידה מכילה 120 קק”ל בלבד.
לא נראה לי שאנשים יבינו מה זה קוביית פרוזן יוגורט ממנה מכינים את הגלידה. אולי כדאי לרשום “בכוס (או מידה אחרת, צריך לשאול אותה) פרוזן יוגורט ללא תוספות יש 120 קק”ל בלבד”.
הבעיה בסוגים אלו זה נעוצה, כמובן, בתוספות. אם מוסיפים רק פירות מקבלים מנה בריאה שאפשר לשלב בדיאטה, אבל אם מוסיפים עוגיות, אגוזים, שוקולדים וסירופים, מגיעים ליותר מ-300 קק”ל במנה.
דוגמאות לתוספות:
כף פתיתי שוקולד או שברי עוגיות-70 קק”ל לפחות.
כף “בריאות” של גרנולה-60 קק”ל.
קוביית חלבה-100 קק”ל.
עוגיית אוריאו אחת-50 קק”ל.
קובייה אחת של פסק זמן-50 קק”ל.
תמר אחד-50 קק”ל.
אגוז פקאן מסוכר אחד קטן-30 קק”ל.
כף של שברי בוטנים או אגוזים או שקדים-50 קק”ל.
ובפירות: 20 קק”ל בממוצע לכף/יחידה קטנה חתוכה, כולל בננה, מנגו, או פירות יער (פירות שמכילים פחות סוכר וקק”ל הם תותים, קיווי, מלון וגם אבטיח).
מה היא מנת גלידה (עד כ-140 קק”ל)?
כדור (חצי כוס) גלידת שמנת.
גביע גלידה אמריקאית.
שני שליש כוס גלידת סורבה.
כוס גלידה 2%
כוס גלידת יוגורט עם פירות.
כוס וחצי גלידה דיאט ללא סוכר.
4 ארטיקים דיאט (של 30-40 קק”ל)
עד כאן להיום,
שיהיה לנו קיץ צונן ומפרגן,
מיה מינסטר שגב