אוהבים מרחבים? מרחקים ארוכים? לא בוחלים באימוני אינטרוולים ומשחקי קצב? חובבי ריצה מושבעים, מאלו שרשומים למרוץ של עשרה קילומטרים לפחות בכל סופ”ש?
ייתכן שמהיום תחבבו גם קילוגרמים בדמות משקולות, מוטות ופלטות בחדר הכושר. וזאת כי לאימוני התנגדות, לעבודה לשם חיזוק השריר ופיתוח כוח השריר ישנה חשיבות לא מבוטלת גם עבור אלה שעיקר פעילותם הספורטיבית היא ריצה.
נתחיל בסיוט הגדול ביותר של כל רץ – פציעות. הרקמות הפגיעות ביותר כתוצאה משימוש יתר בריצה הן רקמת השריר, רקמת החיבור – גידים ורצועות, ורקמת העצם, כמובן. שריר מחובר לעצם באמצעות גידים. כשרצים הרבה, מגיעה גם שחיקה ברקמות אלו. על מנת להוריד את הסיכויים לשחיקה זו, רצוי לחזק את השריר, שמחובר על ידי גיד לעצם. שריר חזק – משמע גיד חזק וגם עצם חזקה וצפופה יותר. ככל שרקמות אלה תהיינה חזקות יותר, כך תהיה עמידותן בפעילות הריצה גבוהה יותר והסיכון לפציעות נמוך יותר. מכאן – התחילו בחיזוק שרירי הגפיים התחתונות, שהן הרלוונטיות ביותר לעבודת הריצה.
מלבד הורדת הסיכון לפציעות, שריר חזק ומפותח עשוי לתרום להתאוששות מהירה יותר בין האימונים שאתם מבצעים. שריר חזק וגדול יותר עשוי להכיל כמות רבה יותר של חומרי בניין לגוף, כגון חלבונים, ועשוי לאגור בתוכו כמות רבה יותר של חומרי אנרגיה עתידיים לפעילות הבאה, כגון פחמימות. אם תגדילו את מסת השריר שלכם ולו במעט – תזכו לתהליך בנייה מהיר יותר ולמילוי מאגרי אנרגיה יעיל יותר, משמע תתאוששו בצורה מיטבית בפרק זמן קצר יותר.
נניח שהשתכנעתם שאת הרגליים שלכם אתם צריכים לחזק. עכשיו תשאלו: למה לי לחזק יד קדמית, בטן וכל מה שבסביבתם?! גם כאן, לקינוח יש פיתוי עבורכם שלא תוכלו לעמוד בו – פלג גוף עליון, שרירי הליבה, הבטן והגו אחראיים על היציבה שלנו. פלג גוף עליון חזק יותר יהיה מיוצב בקלות רבה יותר במהלך הריצה. כך, למעשה, יהיה צורך בפחות אנרגיה בנשיאת מסת פלג הגוף העליון. נחסוך באנרגיה למעלה – משמע נוכל להשקיע יותר למטה, כלומר לרוץ מהר יותר בקלות רבה יותר.
מישהו כאן דיבר על שיא אישי חדש? הנה לכם עוד סיבה להיכנס לחדר כושר!